Seizoen 2022-2023

Karate Vlaanderen nieuws

Nieuws en foto's van vorige seizoenen

Het gebruik van foto's van Karateclub Brugge is enkel toegestaan mits schriftelijke toestemming van de club. Voor meer info, contacteer info@karateclubbrugge.be.

Bevorderingsexamen en BBQ (25-06-2023)

Naar jaarlijkse gewoonte vond op het einde van het seizoen het bevorderingsexamen plaats voor onze leden die enkel op zondag trainen. De 4 groepen - wit -14 jaar, geel -14 jaar, geel-streepje tot groen-streepje -14 jaar en de groep +14 jaar - mochten aan één van de 3 jurytafels het examenprogramma afleggen. Trillende zenuwen en zweetparels op het voorhoofd toonden dat het menens was. Er waren enkele deliberaties nodig, maar uiteindelijk mocht iedereen zijn nieuwe streepje of gordel en diploma in ontvangst nemen. Proficiat en ... tot in september. Dit was meteen ook de laatste zondagtraining van het seizoen 2022-2023.

Club BBQ

Na het examen werden een 64-tal leden en familie verwacht voor onze derde club BBQ. Net zoals de eerste editie, en in tegenstelling tot vorig jaar, ging het deze keer opnieuw gepaard met schitterend weer en een gezellig samenzijn op het terras van de Extra Time. De à volonté BBQ, georganiseerd door onze voorzitter Marco, werd opnieuw verzorgd door Slagerij Clarisse Dirk, en daar was niets op aan te merken.

Huldiging leden (18-06-2023)

Net zoals vorig seizoen werden ook nu weer de leden met de meeste trainingen even in de kijker gezet. Bij degenen die enkel op zondag trainen was het dit jaar Melissa. Bij de leden die ingeschreven zijn voor alle trainingen was Vaughn voor de 2de keer op rij degene met de meeste deelnames aan trainingen, gevolgd door runner-up Rodolfo. Ze ontvingen een getuigschrift en een mooie attentie van onze voorzitter Marco. Proficiat en... doe zo verder!

Stage met Joachim Van Opstal (Goju-Kai)

Dinsdag 23 mei konden we kennismaken met het Goju-Kai van Joachim Van Opstal (5de dan, Karateclub Diksmuide), met een mooie opkomst van onze leden. Een andere karatestijl en toch wel een uitdaging met een focus op andere standen zoals sanchin dachi en shiko dachi, en veel open hand technieken waarbij verdediging en aanval gecombineerd worden. Volgend seizoen hopen we Joachim opnieuw te mogen ontvangen om hier een vervolg aan te geven.

Karateclub Brugge bestaat meer dan 50 jaar

Onze club werd opgericht in 1968 en is dit jaar dus 55 jaar oud. Op het jaarlijkse VKA diner op 6 mei 2023 kreeg onze voorzitter Marco voor die gelegenheid een trofee overhandigd door VKA voorzitter François Demesmaeker.

Op het diner zelf kwamen we ook nog enkele oude bekenden tegen, zoals Jacoline en Marc van de karateclub van Maldegem.

Pasi is back

Pasi is opnieuw even in het land en laat de kans niet voorbijgaan om nog 'ns een paar trainingen mee te pikken. Altijd een leuk weerzien, op en naast de mat! Zijn liefde voor Belgisch bier is er alvast niet op verminderd...

Bevorderingsexamen (20/04/2023)

Donderdag 20 april ging het 2de bevorderingsexamen van het seizoen door voor de +14 jaar. Van de 12 kandidaten zijn er 11 ook effectief geslaagd. Van links naar rechts: Katrien, Marijn, Liesbet, Pascal, Rodolfo, Wouter, Amélie, Noah, Daan, Vaughn en Sofie. Proficiat allemaal!

Welcome "bek" Danny

Na 3 maanden afwezigheid en met een spiksplinternieuwe knie kon Danny Sensei eindelijk nog 'ns op onze tatami staan. En hij is er weer helemaal klaar voor! Voor de gelegenheid zorgde Tom Sensei voor een aantal knie- en benen krachtoefeningen om Danny zo vlug mogelijk weer helemaal fysiek mee te krijgen. Maar met de conditie lijkt het best nog mee te vallen...

Zondagtraining

Een paar foto's van onze training van zondag 22 januari. We waren met 97 die dag. (Met dank aan Jurgen voor het maken van de foto's).

After training

Op dinsdag 17 januari was er na de training een kleine nieuwjaarsreceptie met een hapje en een drankje georganiseerd door onze voorzitter Marco. Ook Danny was nog 'ns van de partij. Midden december werd de knie van het rechterbeen vervangen, maar midden maart verwacht hij ons opnieuw te vervoegen in de dojo.

Bart is 2de dan

Bart heeft vandaag, zondag 18 december, met succes het examen voor 2de dan afgelegd. Zoals altijd gaat hier een intensief traject aan vooraf, onder begeleiding van Tom Sensei. Pascal was partner van dienst voor het ippon kumite onderdeel van het examen.

Proficiat Bart!

De laatste training van Pasi in Brugge

Donderdag 15/12 nam Pasi Hirvonen (5de dan) voor het laatst deel aan een training in onze club. Na een verblijf van één jaar in Brugge keert hij terug naar zijn thuisland Finland. In die periode mochten we ook een paar keer van een training onder zijn leiding genieten. Als voormalig deelnemer aan kata toernooien op wereldniveau en als voormalig nationaal trainer van Finland (o.a. als trainer van Jesse Enkamp), is zijn uitstraling en techniek als karateka van zeer hoog niveau. Het was dan ook inspirerend om hem bezig te zien en om met hem te trainen. Ter waardering van zijn periode in Brugge en de band die met hem is ontstaan, hebben we hem het erelidmaatschap van onze club aangeboden, wat met veel plezier en een beetje ontroering ook werd aanvaard.

We wensen Dr. Pasi Hirvonen veel succes met zijn verdere academische carrière, en natuurlijk ook als karateka. Mogelijk zien we hem volgend jaar nog 'ns terug wanneer hij opnieuw kort in Brugge moet zijn. Hij heeft alvast beloofd zijn karate-gi mee te brengen.

Provinciale training (08/12/2022)

Donderdag 8 december ging de provinciale training o.l.v. Danny Mortier Sensei (6de dan WKF, Karate Oostkamp) opnieuw door in Brugge. De laatste voorbereidingsmogelijkheid voor wie deelneemt aan de Shodan Shiken (dan-graden examen) van 18 december.

Kidskaratedag (05/12/2022)

Vandaag vond de Kidskaratedag van Sport Vlaanderen plaats. Onze club was vertegenwoordigd met een drietal leden: Casper, Alex en Keith.

Bevorderingsexamen (29/11/2022)

Dinsdag 29/11 vond het eerste bevorderingexamen van het seizoen plaats. Met 22 kandidaten een record qua aantal deelnemers, die ook wisten te overtuigen en hun diploma en nieuwe gordel of streepje in ontvangst mochten nemen. Voor het eerst werd er met 2 jurytafels gewerkt om dit er op één training door te krijgen.

Proficiat!

Kempo stage met Jeff Speakman

Donderdag 17/11 namen (van links naar rechts) Vaughn, Mathias, Marco, (Jeff), Aleidis, Veronique en Dino deel aan de Kempo 5.0 stage met Jeff Speakman, die doorging in Oostkamp. Jeff was een protégé van de legendarisch Ed Parker, en als acteur o.a. hoofdrolspeler in "The Perfect Weapon". De stage had dan ook een zeker Hollywood gehalte.

Mini-stage met Pasi Hirvonen

De tijd van Pasi in Brugge zit er bijna op, en we hadden hem dan ook gevraagd nog 'ns een training voor onze club te verzorgen. Het werd een training die bijna volledig draaide rond de Shito Ryu versie van de kata Chatanyara Kushanku (gerelateerd aan de Shotokan Kanku Dai kata). Een hele uitdaging om deze lange kata met atypische Shotokan standen en bewegingen er op een uurtje door te krijgen. Maar kennismaken met andere stijlen is altijd boeiend.

Provinciale training te Brugge

Voor het eerst was er nog 'ns een provinciale training ter voorbereiding van Shodan Shiken (dan-graden examen). Dit onder leiding van Danny Mortier sensei (6de dan WKF, Karate Oostkamp). De volgende provinciale trainingen zijn al gepland:

Twee leden in de kijker

Vandaag werden de twee leden gehuldigd met de meeste deelnames aan trainingen tijdens het vorige seizoen: Yosra Azil bij de -14 jarigen en Vaughn Bayley bij de +14 jarigen. Beiden ontvingen van onze voorzitter Marco een getuigschrift en een gloednieuwe karate-gi.

Stage met Jos Robert

Donderdag 22 september was Jos Robert (helemaal rechts op de foto) van Ronin Karate uitgenodigd om zijn praktische toepassingen van karate in een zelfverdedigingscontext te delen. Toch een behoorlijke uitdaging en wat onwennig voor vele karateka's om de gekende technieken in een andere context en van zeer nabij toe te passen.

Opnieuw een leerrijke stage met een mooie opkomst van onze eigen leden, maar ook van enkele andere clubs zoals USD Heuvelland, Kurai Do Zomergem en Budo Karate Oostende.

Hieronder nog enkele "actiefoto's" en rechts onderaan een fotootje van onze voorzitter Marco (3de van links) met (van links naar rechts) Piet Smessaert, Nico Goigne en Jos Robert.

Wat een opkomst!

Op basis van de online inschrijvingen en telefoontjes hadden we al een idee van wat er ons 4 september, de eerste zondagtraining van het nieuwe seizoen, te wachten stond. Maar dan nog overtrof de opkomst onze verwachtingen met 145 aanwezigen waaronder 38 nieuwelingen bij de -14 jaar en 9 bij de +14 jaar. Een hele klus voor onze voorzitter Marco en Yves om dit in goede banen te leiden. Vooral ook dank aan onze trainers om iedereen goed op te vangen, en Jurgen voor de fotootjes.

We zijn gestart

Na enkele vrije trainingen sinds midden augustus zijn we vandaag, donderdag 1 september, echt gestart met het nieuwe seizoen. We mochten enkele nieuwelingen verwelkomen en ook een aantal leden van de zondagtrainingen die nu ook aan de avondtrainingen zullen deelnemen.

(Met dank aan Danny sensei voor de foto.)

Nog een fotootje van de hoofdtrainers, met Pasi Hirvonen die nog tot einde van dit jaar bij ons zal trainen. Dan zit zijn tijd in België er op en keert hij terug naar Finland.

Van links naar rechts: Marco, Tom, Pasi, Danny, Niels en Dirk.

De volledige lijst van onze trainers kan je hier terugvinden.

Start van het nieuwe seizoen

Het nieuwe seizoen start op donderdag 1 september voor de +14 jaar en op zondag 4 september voor iedereen.