Seizoen 2021-2022

Bevorderingsexamen +14 jaar

Dinsdag 19 oktober werd er nog 'ns een bevorderingsexamen georganiseerd voor de +14 jarigen. Omwille van covid-19 was het een tijdje geleden en er waren dan ook heel wat kandidaten. Proficiat aan wie geslaagd is!

Tom is 5de dan!

Zaterdag 16 oktober heeft Tom Sensei op de Aki-Gasshuku met succes het examen voor 5de dan afgelegd bij de Kase Ha Shotokan Ryu Karate-Do Academie (KSKA), onder toezicht van Dirk Heene (9de dan, België, rechts op de foto) en Pascal Petrella (7de dan, Duitsland, links op de foto). Beiden waren na afloop van het examen zeer lovend over de geleverde prestatie. Ook met dank aan Pascal Renier, die als partner van dienst voor de partneroefeningen alles mocht ondergaan.

Naast Tom en Pascal namen ook Thalia, Michel en Dirk deel aan de stage, die op zaterdag rond de kata's Jitte en Ji'in draaide.

Bevorderingsexamen voor wie enkel op zondag traint

Zondag 3 oktober ging het uitgestelde examen van het vorige seizoen door voor wie enkel op zondag traint. Dinsdag 19 oktober komt de rest aan de beurt.

Na het rare corona-jaar was duidelijk dat er hier en daar toch weinig getraind was. De jury o.l.v. Marco Sensei en Danny Sensei heeft hier echter rekening mee gehouden en enige marge voor fouten gelaten. Het corona excuus zal voor het volgende bevorderingsexamen echter niet meer gelden! Met dank aan Jurgen, Sofie en Patrick voor de assistentie.

Een extra zaal

Omwille van de rare covid-periode hadden we geen idee waar we ons aan mochten verwachten wat het aantal nieuwe leden betrof. Er blijkt echter zoveel interesse te zijn en we hebben zodanig veel nieuwe inschrijvingen dat we er een stop op hebben moeten zetten en op zondag een 2de zaal nodig hebben om iedereen voldoende ruimte te geven om comfortabel te trainen.

Jeugdstage te Lebbeke

Op de jeugdstage te Lebbeke op zaterdag 11 september was Niels één van de lesgevers. Jarne nam deel aan de stage zelf, met deelnemers tussen 6 en 16 jaar.

Stage met Pascal Lecourt

Zaterdag 11 september ging er te Bassilly een stage door met Pascal Lecourt. Eén van de eerste post-Corona stages en dat deed deugd. Zeer leerrijk en van hoog niveau en door het beperkt aantal deelnemers ook ruimte voor persoonlijke feedback van Pascal Sensei. Van onze club waren Tom, Dirk en Peter aanwezig. (Op het moment van de foto waren er al een aantal deelnemers vertrokken, waaronder Peter.)

Kick-off seizoen 2021-2022 - alle leden

Zondag 5 september mochten we een hele bende nieuwelingen ontvangen voor hun eerste stapjes in karate. De komende weken zal blijken wie de blijvers zullen zijn. Met 122 het seizoen starten is echter een nieuwe mijlpaal, met veel kinderen (vanaf 6 jaar), maar toch ook een heel aantal enthousiaste jongeren (vanaf 14 jaar) en volwassenen die onze sport willen uitproberen.

Kick-off seizoen 2021-2022 - volwassenen

Donderdag 2 september zagen we wat nieuwe en ook heel wat oude gezichten terug bij de start van het nieuwe karate-seizoen. Nog niet iedereen lijkt zijn weg teruggevonden te hebben... Het deed in ieder geval deugd om nog 'ns gewoon te kunnen trainen, zonder mondmasker, met contact.

A.s. zondag start ook de jeugd en we hebben een record aan nieuwe inschrijvingen!

Update Covid maatregelen in Sport Vlaanderen

Vanaf 1 september 2021 vervallen alle coronamaatregelen bij het sporten en bij de organisatie van sportactiviteiten volledig. Er blijven alleen nog enkele controlerende maatregelen voor publiek en voor beheerders van sportinfrastructuur over. Meer info.

Start van het nieuwe seizoen

Het nieuwe seizoen start op donderdag 2 september voor de +14 jaar en op zondag 5 september voor iedereen.