Op de feestdagen donderdag 28 mei en zondag 4 juni is er geen training.

Op zondagmorgen 18 juni vinden de jaarlijkse jeugdexamens plaats. Het examen is voor iedereen verplicht. Wie niet aanwezig kan zijn, graag een seintje terug (aan Marco) met geldige reden, zodat er een alternatief bekeken kan worden voor het betreffende lid. Verdere informatie volgt nog. De examenprogramma's zijn terug te vinden op onze website. Veel succes!

Locatie
De trainingen vinden plaats in Sport Vlaanderen Brugge (BLOSO Julien Saelens)Nijverheidsstraat 112, 8310 Assebroek-Brugge.

Jongeren en volwassenen
Trainingen voor volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar vinden plaats op dinsdag- en donderdagavond van 20.00 - 21.30 u. Op zondagvoormiddag van 10.00 - 11.15 u is er training voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar.
Per seizoen is er twee keer de mogelijkheid om deel te nemen aan een bevorderingsexamen, als de leraar en jijzelf je daarvoor klaar achten. Dit zijn formele momenten waarop de aangeleerde technieken met volle overtuiging getoond moeten worden.

Twijfel je nog, neem dan gewoon deel aan een training. Dat kost je enkel de inspanning en het zweet, en misschien is dit wel het begin van een nieuwe passie...

Kinderen
Trainingen voor kinderen (vanaf 6 jaar) vinden plaats op zondagvoormiddag van 10.00 - 11.15 u.
Ook ouders die liever meetrainen dan op een bankje te zitten wachten, zijn welkom om lid te worden en deel te nemen aan de trainingen.
Trainingen voor kinderen worden gegeven op niveau van de kinderen, en bestaan uit opwarmingen, kracht- en lenigheidsoefeningen, coördinatie oefeningen, uithouding en karate technische oefeningen.
Eénmaal per jaar, op het einde van het seizoen (juni), wordt er een bevorderingsexamen georganiseerd. Daarvoor moeten minstens 20 deelnames aan trainingen geregistreerd worden. Registratie gebeurt voor de aanvang van de les. Laatkomers worden niet meer geregistreerd.
Karate omvat een zekere discipline en houding die tijdens de lessen aangenomen moet worden. Deze liggen vast in de Dojo Kun.
In juli en augustus of op feestdagen zijn er geen lessen. Het nieuwe seizoen start de eerste zondag van september, maar aansluiten is ook in de loop van het seizoen nog steeds mogelijk.

Er kan altijd, bij wijze van proef, gratis deelgenomen worden aan één training.

Lidgeld
Alle trainingen, vanaf 14 jaar: €170 per jaar
Kinderen en volwassenen enkel op zondag: €100 per jaar

Daarin zit de sportongevallenverzekering en aansluiting bij de Vlaamse Karate Federatie vervat.
Niet inbegrepen is de kledij (karate-gi), die al vanaf €40 beschikbaar is. Vanaf de gele gordel zijn ook handschoenen verplicht (€19). Het materiaal kan je vrij kopen of bestellen bij Marco. Ook club t-shirts en schildjes voor op de kimono (jas van je karate-gi) zijn voor een democratisch prijsje verkrijgbaar bij Marco.
Wanneer je mutualiteit bijdraagt aan het lidgeld voor een sportclub, kan je het formulier laten invullen door Marco.